^На врх
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Документа и прописи

Дечија недеља 2019/2020

Дечија недеља је трајала од 7. до 11. октобра 2019. године. Обележила  је ове године значајан јубилеј. Основни документ за планирање и реализацију активности у току Дечије недеље је Конвенција о правима детета Уједињених нација.

Усвојена је 1989. године и због тога је овогодишњи мото: „Да право свако – дете ужива лако! 30 година Конвенције о правима детета“.

Ученици Основне школе „Јован Шербановић“ су имали доста активности у току Дечије недеље. У понедељак су ученици виших разреда имали спортске активности, ђаци прваци пријем у Дечји савез и поделу беџева, док је излет нижих разреда због лошег времена одложен за среду. Наредног дана ученици виших разреда посетили су кућу народног хероја Јована Шербановића, по коме школа носи назив, и сазнали нешто више о његовом животу и делима. У то време ученици нижих разреда су имали спортске активности у школском дворишту.  У среду је било погодно време за одлазак на излет ученика од првог до четвртог разреда, а ови старији су се уз смех присећали Тома Сојера фарбајући клупе и ограде у школском дворишту, али и помажући у изради мурала на фасади фискултурне сале. Чланови Ученичког парламента су имали састанак. Следећи дан је био посвећен развијању предузимљивости и предузетничке компетенције код ученика и тада је организован Дечији вашар у коме су учествовали ученици свих разреда. Продавали су своје рукотворине, играчке, као и храну, након чега су задовољно трљали руке. За петак су биле предвиђене забавне игре у којима су, такође, учествовали сви ученици школе. Такмичили су се у различитим играма где је требало да покажу своју брзину и спретност. Скакали су у џаку, носили књигу на глави, јаје кашиком и још штошта. Најумешнији су, осим задовољства које доноси победа, добили и занимљиве награде.

Сунчани дани, забавне игре, смех, дружење и рад у добром расположењу учинили су да ова недеља буде нарочито пријатна деци.

© 2013. ОШ "Јован Шербановић" Лазница :: Сва права задржана.


Facebook twitter flicker skype youtube digg