^На врх
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Документа и прописи

Дечја недеља 2020. године

„Подељена срећа, два пута је већа”

Ове године Дечја недеља трајала је од 5. до 11. октобра под слоганом „Подељна срећа, два пута је већа”. Наша школа се потрудила да програм и активности прилагоди тренутној епидемиолошкој ситуацији, која захтева поштавање превентивних мера и препорука.

П. С. Исправно је и ДЕЧЈА и ДЕЧИЈА НЕДЕЉА J

Понедељак, 5. октобар 2020. године

У Основној школи „Јован Шербановић” у Лазници Дечја недеља отворена је свечаним пријемом првака у Дечји савез. Учитељ Бранко Николић уручио је добродошлице и беџеве првацима, поздравивши их у име свих својих колега. Другари и другарице из осталих разреда поздравили су прваке великим аплаузом.

Затим су ученици разредне наставе у пратњи својих учитеља Борице Зрнкаревић и Бранка Николића посетили Цркву Светог великомученика Георгија у Лазници.

Ученици предметне наставе овај дан у школи наставили су активношћу „Цртање кредом у школском дворишту”. Њихове слике у потпуности одговарају овогодишњем слогану „Подељна срећа, два пута је већа”.

Уторак, 6. октобар 2020. године

„Зашто волим Србију?” тема је литерарног и ликовног конкурса који је наша школа организовала поводом овогодишње Дечје недеље. Ученици од 1. до 4. разреда учествовали су на ликовном конкурсу и данассуизрадилисвојеликовнерадове, а ученици од 5. до 8. разреда учествују својим литерарним радовима. Најбољи радови из обе категорије биће награђени на крају радне недеље.

П. С. Исправно је и ЛИТЕРАРНИ рад J

Среда, 7. октобар 2020. године

Ученички парламент искористио је данашњи кишни дан за конструктивне идеје. На састанку Парламента договорене су озбиљне и креативне активности које ће побољшати школски живот.

Четвртак, 8. октобар 2020. године

Данас су млађи и старији ученици заменили активности. Ученици разредне наставе у пратњи својих наставника Даре Ђорић, Анђеле Костић, Николе Јевтића, Владана Кнежице, Драгана Николића и Марка Костића посетили су Цркву Светог великомученика Георгија у Лазници, а ученици разредне наставе су цртали кредом у школском дворишту.

Петак, 9. октобар 2020. године

Дошао је и последњи, али ученицима најинтереснтнији дан Дечје недеље. Дечје забавне игре!!! Ученици су се такмичили у две забавне дисциплине – у скакању у џаку и ношењу јајета у кашици.

Најбољи у скакању у џаку, свако у свом разреду, били су: Новак Карабашевић, Немања Дервишевић, Лазар Шишмановић, Душан Перић и Немања Телић, Јелена Срејић и Филип Шћопуловић, Соња Гочић, Данијел Мушић и Исидора Лалић.

Најбољи у ношењу јајета у кашици, свако у свом разреду, били су: Милорад Глишић, Вељко Шћопуловић, Стеван Лалић, Душан Перић, Алекса Жујица, Тамара Шћопуловић, Данијел Мушић и Исидора Лалић.

На крају ове Дечје недеље проглашени су и победници ликовког и литерарног конкурса на тему „Зашто волим Србију?”

Није било лако изабрати један од многобројних интереснтних ликовних радова ученика разредне наставе, па су тако награђена два ликовна рада ученика Милица Прскић и Драгана Страиновић.

За најбољи литерарни рад награђена је ученица шестог разреда Теодора Аврамовић.

Ученицима су уручене пригодне награде.

П. С. До следеће Дечје недеље – ДОВИЂЕЊА (а не до виђења)! J

© 2013. ОШ "Јован Шербановић" Лазница :: Сва права задржана.


Facebook twitter flicker skype youtube digg