^На врх
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Документа и прописи

Летњи радови на уређењу школе

Oсновна школа "Јован Шербановић"  у Лазници увелико се припрема за нове генерације. Након уређеног горњег спрата објекта основне школе "Јован Шербановић" и фискултурне сале, ради се пуном паром на сређивању доњег спрата. Oсим уобичајених осам разреда, у овој школи од школске 2013/2014.године програмом  образовања биће обухваћени и  најмлађи, предшколци, што је за ову школу додатни успех.

Иначе, ове године, у први разред уписано је осам ученика, док од првог до осмог разреда наставу ће похађати 116 ученика.

Радове на уређењу просторија финансира локална самоуправа општине Жагубица, која је опредилила већи део средстава у ове сврхе. Председник општине Жагубица Сафет Павловић и директор ЈП „Дирекција за изградњу и развој“  Владан Мошић, обишли су радове који ће бити завршени у планираном року.

"Ово је само једна од активности локалне самоуправе а у општини се ради и на другим пољима као што су плато испред цркве у селу Сиге и завршетак радова на изградњи цркве, отпочели су и радови на изградњи бине у селу Милановац, затим, по свим селима у општини асфалтирају се улице, ради се и на бушотини у Сигама, у Крупаји је после дуго година доведена струја до гробља а ускоро ће грађани насеља Крупаја добити и уређен Дом културе, сређене све просторије у склопу месне канцеларија, као и стари Дом пензионера. Такође, у селу Медвеђица ради се на сређивању старе Основне школе, која ће се користити као Ловачки дом, а испред старе школе 2 хектара земље, предвиђено је за изградњу излетишта, на коме ће се одржавати манифестације (Дани проје и сира). На Дому културе у Близнаку извршена је замена целокупне столарије и следи адаптација старе фасаде и тд.  Сви радови у општини финансирају се из средстава локалног буџета, док се крепљење рупа, које је у току, на путу Р-105  финансира из Републичког буџета "– истакао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Евидентно је да руководство Општинске управе Жагубица улаже велике напоре на уређењу свих пратећих сегмената који су од значаја за грађане општине Жагубица, као и труд како би се квалитет живота у општини подигао на виши ниво, а општина Жагубица стала у ранг са већим срединама.

 

© 2013. ОШ "Јован Шербановић" Лазница :: Сва права задржана.


Facebook twitter flicker skype youtube digg