^На врх
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Документа и прописи

Дечја недеља 2021

„Дете је дете, да га волите и разумете”

 

Ове године Дечја недеља трајала је од 4. до 11. октобра под слоганом „Дете је дете, да га волите и разумете”. Наша школа се потрудила да програмом и активностима ову недељу ученицима учини што занимљивијом.

П. С. Исправно је и ДЕЧЈА и ДЕЧИЈА НЕДЕЉА :)

IMG 20211012 WA0001

Понедељак, 4. октобар 2021. године

 

У Основној школи „Јован Шербановић” у Лазници Дечја недеља отворена је свечаним пријемом првака у Дечји савез доделом добродошлица и беџева.

Ученици су овај дан у школи наставили активношћу „Цртање кредом у школском дворишту”. Њихове слике у погледајте у наставку овог чланка.

П. С. Исправно је ОШ „Јован Шербановић” (а не О. Ш. „Јован Шербановић”) :)

 

Уторак, 5. октобар 2021. године

 

Ученици су се такмичили у три забавне дисциплине – у скакању у џаку, у ношењу јајета у кашици и ходању са књигом на глави.

Најбољи у скакању у џаку, свако у свом разреду, били су: Кристијан Дервишевић, Милорад Глишић, Немања Дервишевић, Анастасија Шербановић, Немања Телић, Јелена Срејић и Данијел Мушић.

Најбољи у ношењу јајета у кашици, свако у свом разреду, били су: Магдалена Благојевић, Новак Карабашевић, Вељко Шћопуловић, Михаило Царановић, Маријана Жујкић, Јелена Срејић, Соња Гочић и Данијел Мушић.

Најољи у ходању са књигом на глави, свако у свом разреду, били су: Кристијан Дервишевић, Кристина Шћопуловић, Андреа Кркић, Стеван Лалић, Анабела Јовић, Јелена Срејић, Јелена Дервишевић и Дарко Мушић.

П. С. Исправно је У КАШИЦИ (а не у кашики) :)

Среда, 6. октобар 2020. године

У дворишту школе, на велико задовољство ученика, родитеља, али и публике и запослених, одржан је маскенбал. Ученици су били веома креативни и заиста су се потрудили да изгледају посебно и лепо. Одлучили смо да наградимо најбоље маске, а то су:

- у разредној настави (ученици од 1. до 4. разреда):

1. Једнорог – Силвија Јошић (други разред),

2. Мајстор – Ана Матејић(други разред),

3. Принцеза – (Магдалена Благојевић);

- у предметној настави (ученици од 5. до 8. разреда):

1. Даница Јовић (шести разред),

2. Вештица – Кристина Јошић (шести разред),

3. Рањеник – Данијел Мушић.

Ученички парламент је на састанку предложио активности које ће побољшати школски живот.

П. С. Исправно је МАСКЕНБАЛ (а не у маскембал) :)

 

Четвртак, 7. октобар 2021. године

 

Дечји вашар је подстакао максимално ангажовање ученика, али и родитеља и запослених. Ученици су своје производе смислили и правили углавном сами, а родитељи и запослени су са задовољством куповали и дегустирали. Уживали смо сви – ми у изванредним укусима, а ученици у улози продаваца који су својим радом лепо зарадили.

П. С. Исправно је ПРОИЗВОД (а не пројизвод) :)

 

Петак, 8. октобар 2021. године

 

Ученици наше школе данас су посетили Цркву Светог великомученика Георгија у Лазници у пратњи својих наставника: Борице Зрнкаревић, Бранка Николића, Горице Аврамовић, Јелене Лилић, Предрага Милосављевића, Николе Јевтића, Марка Костића, вероучитеља Мића Велисављевић и директора школе Неше Пећића. Свештеник Данило Глишић био је наш домаћин који је говорио о историји овог здања. Овај излет означио је и крај школских активности за овогодишњу Дечју недељу.

П. С. До следеће Дечје недеље – ДОВИЂЕЊА (а не до виђења)! J

© 2013. ОШ "Јован Шербановић" Лазница :: Сва права задржана.


Facebook twitter flicker skype youtube digg